ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΛΑΘΙ (0 τεμ.) WISHLIST (0 τεμ.) Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ
Bookmark and Share
 
Αγγλικός τίτλος: ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ
Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Ζώνη DVD: 2
Ημερομηνία εισαγωγής: 18/03/2018
Προς Πώληση
Εκδ. Οίκος: ΠΑΤΑΚΗΣ
Κατηγορία: ΒΙΒΛΙΑ : Μυθιστόρημα - Ελληνική Λογοτεχνία
Ήχος: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Περιγραφή:
Τι συνέβη όταν ένας μικρός λαός αποφάσισε να αποδράσει από τη μόνιμη χρεοδουλοπαροικία που ερημοποιεί τη χώρα του;
 
Οι ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ είναι όλοι εκείνοι που το 2015 ξεπέρασαν τον φόβο του βαθέoς κατεστημένου και έφεραν την «Ελληνική Άνοιξη». Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη ρίχνει φως στη μεθοδικότητα με την οποία ηττήθηκε η «Ελληνική Άνοιξη» με παράπλευρη απώλεια την απαξίωση και σταδιακή αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Brexit κτλ.). Όμως καταδεικνύει και κάτι άλλο: Πως παρά την ήττα τους η «Ελληνική Άνοιξη» των ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ έβαλε τις βάσεις για μια «Ευρωπαϊκή Άνοιξη» αναδεικνυόμενη έτσι σε σοφή επένδυση στο μέλλον μιας βιώσιμης Ελλάδας εντός μιας δημοκρατικής Ευρώπης για την οποία αξίζει κανείς να μάχεται.
 
Αφιερωμένο σε όσους πασχίζουν για τον έντιμο λογικό συμβιβασμό αλλά προτιμούν να ισοπεδωθούν παρά να καταλήξουν συμβιβασμένοι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη έχει τουλάχιστον τρεις αναγνώσεις:
 
- Χρονικό των γεγονότων του 2015 όταν οι δανειστές της χώρας ρίσκαραν την ακεραιότητα της Ευρώπης για να αναπαραγάγουν την άνομη εξουσία τους επεκτείνοντας στο διηνεκές τη γενικευμένη πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας.
 
- Εξιστόρηση ενός ακόμα «επεισοδίου» της ελληνικής ιστορίας όπου η διάσπαση του εσωτερικού μετώπου έφερε την ήττα.
 
- Καταγραφή συναρπαστικών συζητήσεων με ανθρώπους που καθορίζουν τις τύχες μας όπως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Κριστίν Λαγκάρντ τον Μάριο Ντράγκι τον Εμμανουέλ Μακρόν τον Μπαράκ Ομπάμα.
 
Ίσως όμως η πιο ενδιαφέρουσα ανάγνωση κινείται γύρω από άλλον εντελώς διαφορετικό άξονα που θυμίζει περισσότερο αρχαία ή σαιξπηρική τραγωδία: Εμβάθυνση στο δράμα ανθρώπων με εξουσία μεγάλη που όμως καταλήγουν ανήμπορα πλάσματα πιασμένα στην παγίδα που τους έστησε η θεσμική τους ισχύς.
 
23,90 €
Διαθέσιμο
Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α.